Biniş kartlarındaki kod ve sayıların hangi anlamlara geldiği açıklandı

Biniş kartınız aslında havaalanı deneyiminiz hakkında önemli bilgiler içerebilir. Yakından baktığınızda, biniş kartının, ekstra güvenlik taraması için seçilip seçilmediğinizden, uçağa binen son yolcular arasında olup olmayacağınıza kadar yolculuğunuzla ilgili önemli bilgileri içerebileceğini görebilirsiniz.

Seyahat dergisi Conde Nast Traveller size yardımcı olacak bu kodları derlerken ister basılı ister dijital versiyonu tercih edin, biniş kartınızdaki kodların ardındaki anlamı işte bu haberde…

REZERVASYON NUMARASI

PNR olarak da bilinen bu numara, dijital sertifika görevi görerek çevrimiçi check-in işleminizi tamamlamanıza ve rezervasyonunuzu yönetmenize olanak tanıyan, sayı ve harflerden oluşan altı haneli bir koddur.

GÖREVLİYLE GÖRÜŞÜN

Conde Nast Traveller, bunun uçuşta size henüz bir koltuk tahsis edilmediği ve bunu çözmek için bir kapı görevlisiyle konuşmanız gerektiği anlamına gelebileceğini belirtiyor.

SEQ NUMARASI

Headforpoints.com’dan Rhys Jones, MailOnline’a, “Biniş kartındaki en ilginç işaretlerden biri ‘SEQ XXX’ numarasıdır. Bu, yolcunun uçuş için check-in yapma sırasını belirtir” dedi.

UÇUŞ NUMARASI

Bu kod, yapacağınız spesifik uçuşu temsil eder ve genellikle iki büyük harf ve ardından dört rakamdan oluşur.

Yolcular, uçuşlarının ne zaman uçağa bineceğini görmek için havaalanı gidiş panosundan uçuş numaralarını kontrol edebilirler.

HAVAALANI KODLARI

Bu üç harfli kodlar kalkış ve varış havalimanlarınızı ifade eder. Örnekler arasında New York’taki John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı’nı ifade eden JFK ve Londra Heathrow Havaalanı’nı ifade eden LHR yer alır.

KOLTUK ATAMA

Koltuğunuz genellikle “12A” gibi bir harf ve sayı kombinasyonuyla gösterilir.

GRUP NUMARASI

British Airways gibi bazı havayolları, uçağa binmeyi “basitleştirmeyi” ve “sıkışıklığı azaltmayı” amaçlayan bir grup biniş sistemi uygulamaya koydu. Biniş kartınızda grup numarası varsa bu, uçağa ne zaman davet edileceğinizi gösterir.

BARKOD

Barkod genellikle biniş kartınızın sağ alt tarafında görünür. BCBP olarak bilinen manyetik şerit, genellikle kapı da dahil olmak üzere havalimanının çeşitli noktalarında taranır ve uçağa biniş sürecinin hızlandırılmasına yardımcı olur.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir